ניתוח כפתורים

אחד הניתוחים השכיחים ביותר בקרב ילדים הוא ניתוח כפתורים. פרופסור יונה קרוננברג, המתמחה בתחום האף-אוזן-גרון ובניתוחי ילדים, ונחשב לאחד המובילים בתחומו בארץ ובעולם, מבצע ניתוח מסוג זה בשילוב פתרונות חדשניים, לצד רמת מקצועיות גבוהה, שאין שניה לה. פרופסור קרוננברג נחשב לאחד החלוצים בתחומו בארץ ומבצע בכל שנה ניתוחים נוספים מסוגים שונים, כמו ניתוחי אוזניים, ניתוחים בבסיס הגולגולת וגם ניתוחים המיועדים למקרים בהם ישנה בעיית שיווי משקל וסחרחורות.


פרופסור קרוננברג מסביר מהו ניתוח כפתורים בסרטון

ניתוח כפתורים מצריך מיומנות רבה ויכולת מקצועית גבוהה מאד. הניתוח, ששייך לתחום האף-אוזן-גרון, נחשב לניתוח שכיח מאד בקרב תינוקות וילדים וכולל במסגרתו מספר תהליכים. ניתוח כפתורים מוצע במקרים בהם התינוק או הילד סובלים מדלקות אוזניים באופן תדיר, דלקות העשויות לגרום לזיהומים חמורים ואף להשפיע על השמיעה. ניתוח זה מוצע גם בעת הצטברותם של נוזלים מיותרים באזור עור התוף, הצטברות נוזלים הבאה לידי ביטוי בכאבים עזים, בחוסר נוחות וגם בירידה משמעותית ביכולת השמיעה של הילד.

ניתוח כפתורים מתחיל עם החדרתן של צינוריות קטנות, העשויות מפלסטיק, ישירות אל פתח קטן, אותו מבצע פרופסור קרוננברג בעור התוף, וזאת תחת הרדמה כללית. החדרתן של הצינוריות מאפשרת לנוזלים, שהצטברו ישירות במקום עצמו, לצאת דרך תעלת האוזן החוצה וכן מונעת בעתיד את הצטברותם של נוזלים באזור האוזן התיכונה. במקביל, מצטמצמת באופן משמעותי תחושת הלחץ הנוצרת בשל הנוזלים במקום, מפסיקים הכאבים והשמיעה חוזרת להיות כפי שהיתה קודם לכן (במידה והושפעה מכך).

לאחר הניתוח

ההחלמה מניתוח כפתורים נחשבת למהירה וקלה, יחסית, ואיננה כוללת כאבים, בדרך כלל, או תסמינים קשים כלשהם. מספר שעות לאחר הניתוח (בין שעה לשתיים) יכול הילד לשוב לביתו ולהמשיך בפעילויותיו השונות כבר ביום שלמחרת. במסגרת הטיפול, ובמיוחד לאחר ניתוח כפתורים מסוג זה, נדרש מעקב אחר הילד, מעקב הכולל מספר בדיקות הבוחנות את אופן הריפוי ותפקודן של הצינוריות שהוחדרו במהלך הניתוח. בנוסף, נבדקת יכולת שמיעתו של הילד ובמיוחד נבדק האופן שבו השתפרה יכולת זו.

כדי להבטיח את הצלחתו של הניתוח, ובעיקר הצלחתו של הליך מיוחד זה, על הוריו של הילד לוודא שהילד איננו חשוף לזיהומים שונים ועושה שימוש באטמי אוזניים בעת המקלחת או בזמן השחייה. בנוסף, חשוב לבדוק מראש מתי ניתן לחזור לפעילות מלאה במים ומתי ניתן להגדיר את ההחלמה מהניתוח כהחלמה מלאה. לאחר תקופה של מספר חודשים יוצאות הצינוריות מעצמן, ובמידה ולא, נדרש ניתוח להוצאתן. לאחר שהוצאו, וכדי למנוע את חזרתן של הדלקות או הצטברותם של הנוזלים באזור עור התוף, חשוב להישמע להמלצותיו של הרופא ולוודא שלא מתפתחים זיהומים שונים.

ניסיונו הרב של פרופסור קרוננברג ויכולתו המקצועית הגבוהה מאפשרים לו לספק את המענה המתאים ואת הטיפול הנדרש לילד, תוך שימוש בפתרונות חדשניים, המגדילים באופן משמעותי את הצלחתו של ההליך ואת מהירות ההחלמה ממנו.

call_now

המרפאה הפרטית של פרופ' קרוננברג נמצאת
ברח' ויסוצקי 4, (בית רופאים, מרכז חיבורים) תל אביב. 
טל. 03-6724166 פקס. 03-9599905
ופועלת בימים שני ורביעי בשעות 19:00 – 16:00
דוא"ל :  kro@smile.net.il

 


תגובות

ניתוח כפתורים — 4 תגובות

  1. פינגבאק: ניתוח כפתורים | פרופסור יונה קרוננברג רופא ומנתח אף אוזן גרון

  2. פינגבאק: נוזלים באוזניים | פרופסור יונה קרוננברג רופא ומנתח אף אוזן גרון

  3. פינגבאק: ירידה בשמיעה בקרב ילדים | פרופסור יונה קרוננברג רופא ומנתח אף אוזן גרון

  4. האיירפרופר הינו פתרון טכנולוגי פשוט ונוח אשר נועד להקל עבור אנשים בעלי בעיות שמיעה וניתן להשתמש בו כצעד מונע מביצוע ניתוח כפתורים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>